Bel ons: +31 (0)24 677 59 00

  • Slider 1

De huisboktor is een houtaantastende kever die zich voornamelijk tegoed doet aan het spinthout van naaldbomen.
Met name in de zomerperiode komende kevers tevoorschijn. In die periode legt het wijfje ongeveer 200 eitjes.

Deze eitjes hebben tussen de 2 en 5 weken nodig om uit te komen, en zich te ontwikkelen tot larve. De fase van larve tot imago (volgroeid insect) kan 3 tot 11 jaar duren. Het zijn met name deze larven die de schade aan het hout aanrichten. Soms kan men de larven zelf horen knagen in het hout.

Wanneer de boktor eenmaal in het hout zit is het vrijwel onmogelijk om daar zelf iets aan te doen. Het vereist de nodige kennis en kunde om de boktor in het hout te kunnen bestrijden, zonder daarbij al het hout te beschadigen. Wanneer u constateert dat er een houtaantaster bij u is binnengedrongen, en dat kunt u constateren doordat er boorsel op of bij het object ligt, kunt u dan ook het beste contact opnemen met een deskundige bestrijder van dit ongedierte.

Deskundige hulp
De middelen en methoden die wij gebruiken zijn zeer effectief, maar mogen alleen worden gebruikt door deskundigen die in het bezit zijn van een bewijs van deskundigheid.

Bron: NVBP

De Nijmeegse ontsmettingsdienst is specialist in het bestrijden van de boktor en andere houtaantastende insecten. U krijgt bij ons altijd garantie op het geleverde werk. In deze brochure kunt u meer lezen over insecten in het hout. https://www.nvpb.org/getattachment/Houtbescherming/RCE-folders/gids-techniek-22-insecten-in-hout-2e-druk-2007.pdf 

Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken? Neem dan direct contact met ons op door het contactformulier in te vullen.